ervaringen cursisten

Cursisten aan het woord

36-jarige vrouw
ik heb ontzettend veel gehad aan de basis Mindfulness cursus en de cursus Hoogsensitieve kinderen.
Hoogsensitieve kinderen heeft mij meer inzicht gegeven over hoe ik het beste kan reageren op mijn dochter. En door soms andere manieren toe te passen in plaats van boos worden. Dit heeft zoveel positiviteit
gebracht in de band die ik nu heb met mijn dochter. Dank daarvoor!

En dan natuurlijk de Mindfulness cursus, deze cursus heeft mij veel rust gegeven. En daarnaast ook weer andere deuren geopend!
Maar het belangrijkste is dat ik mij nu goed voel bij de persoon die ik ben. Dit kan alleen nog maar meer. De oefeningen blijf ik doen en het gaat eigenlijk best goed. Maar ik blijf je site in de gaten houden hoor!
De vervolgcursus komt zeker nog een keer, alleen nog even niet nu.

Nogmaals bedankt voor alles!
En ik wens je veel succes toe met de aankomende cursus!
Maar dat gaat vast en zeker goed komen!!43-jarige vrouw
In oktober en november heb ik met veel plezier de eerste workshop mindfulness gevolgd bij Simone van Foeken. De groep bestond uit acht dames, ieder met haar eigen problemen. We hadden echter allen gemeenschappelijk dat we meer rust zochten in ons leven, omdat je vaak moe wordt van alle drukte van het moeten en het algemene gevoel van onrust, wat ontzettend veel onnodige energie kost. In de workshop ga je daarom bezig met het leven in het ‘nu’, niet in het verleden of de toekomst.
De eerste les krijg je een map met informatie over mindfulness, oefeningen en een cd, waar je elke week thuis mee aan de slag kunt om de rust in jezelf te vinden en de ‘les’ na te kunnen lezen.

De bijeenkomsten bestonden elke keer uit een goede mix van praktische zaken, hoe werken gedachten en gevoelens en oefeningen om in contact te komen met je gevoel in plaats van je hoofd/gedachten en met de rust in jezelf. Wat voelt goed? Want als je beslissingen (meer) neemt op basis van je gevoel word je een gelukkiger mens!

Ik heb na deze workshop besloten om te stoppen met mijn opleiding, iets waar ik al een half jaar over dacht en mee worstelde, maar waar ik door de workshop achter kwam, dat dat echt (gevoelsmatig) het beste voor mij is. Ik heb de groep als erg prettig ervaren, met respect voor elkaar en de mogelijkheid om volledig jezelf te zijn. Ik heb me al opgegeven voor de volgende workshop want het heeft me dichter bij mezelf gebracht, ik voel me een stuk rustiger, bewuster en meer tevreden met mezelf en heb meer zelfvertrouwen.48-jarige vrouw
Omdat ik 2 keer een psychose heb gehad, ging ik op advies van mijn therapeut een mindfulness cursus doen bij Simone. Ik had geen idee wat ik van de 5 avonden mindfulness kon verwachten, stond er wat sceptisch tegenover omdat ik nogal nuchter ben. Maar tot mijn verrassing werkte het echt! Niet direct, maar al wel na een week begon ik ervaringen te merken, anders reageren van mezelf omdat ik de oefeningen deed die Simone mij leerde, ook aan de hand van een cd en lesmap.
Voor de cursus had ik er moeite mee om mezelf te accepteren en had weinig zelfvertrouwen.
Door de oefeningen elke avond te doen, leerde ik om mezelf te accepteren en sta ik stabieler in het leven.
Ook ben ik nu rustiger, gelukkiger, heb meer zelfvertrouwen.
Ik heb veel gehad aan Simones begeleiding, ze sloeg vaak de spijker op z'n kop.
Mindfulness is moeilijk uit te leggen, je moet het gewoon ondergaan!
Dankjewel Simone.


26-jarige vrouw
Ik zou zeggen: een zeer leerzame cursus, geschikt voor alle leeftijden, in een prettige, open sfeer en met een goede combinatie tussen theorie en praktijk.

Dank en succes! Wie weet tot ziens in het voorjaar.


29-jarige vrouw
Door mijn ervaringen met mindfulness ben ik meer in staat om patronen in mijn gedrag te herkennen.
Ik oordeel minder over mijn gedachten en gevoelens, soms mogen gedachten en gevoelens er "helemaal zijn".
Mindfulness geeft me meer rust, de oefeningen werken goed om de hectiek van de dag achter je te laten en tijd voor jezelf vrij te maken, om je gedachten te laten gaan....
Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar antwoorden over gedachten en emoties van jezelf.
De meditaties die onderdeel uitmaken van de mindfulness cursus, geven rust en inzicht!


vrouw, eind vijftig
Wat doet Mindfulness voor/met mij?
Ik volg minimaal 3 x per week de 1ste 3 nummers van de cd. Eigenlijk is dit te weinig, maar daar heb ik net niet de discipline voor.
Ik kan geconcentreerder mijn werk doen.
Ik ben minder snel afgeleid door mijn omgeving.
Mijn spijsvertering functioneert beter.
Ik zit lekkerder in mijn vel.
Zowel mentaal als fysiek sterker, rustiger.

Ik kijk uit naar een update.
Dus op mij kun je rekenen.


Hoop tot 27 februari a.s.


88825 bezoekers (155524 hits) sinds 18-1-2010