Ik ben

Ik ben Simone van Foeken (1957), energetisch therapeut en orthope- dagoog. Mijn  hoogsensitiviteit ontdekte ik in 2005. 
Middels diverse opleidingen heb ik in 2006 een overstap gemaakt  vanuit de reguliere hulpverlening naar de holistische energetische benadering. Dit resulteerde in mijn praktijk LichtverLicht.
Het accent in mijn werk ligt op het in contact komen met de diepere lagen  van  je bewustzijn. Hierdoor kun je  je weer openen  voor de stem van je ziel, je oorspronkelijke gevoeligheid. Voor het werken in de energievelden vormen het lichaamsbewustzijn en hartsbewustzijn (visie)  mijn invalshoek, zowel bij het individuele  als  systemisch werken. Nonverbale technieken, de Healing Arts en de New Whale Oils (werkwijze)
zijn middelen die het contact met de  energie vergemakkelijken.  Zo nodig werk ik, ter extra ondersteuning, samen met hulpverleners uit de reguliere en  alternatieve zorg.


Ik ben Simone van Foeken (1957), energetisch therapeut en orthopedagoog. Tot 1989 ben ik werkzaam geweest in de reguliere hulpverlening – de gezinsvoogdij en de Riagg -.
In de periode na mijn burn-out ben ik begeleiding gaan zoeken, aanvankelijk in de reguliere hulpverlening, maar na verloop van tijd is het accent verschoven naar de holistische geneeswijzen.

Door het volgen van diverse energetische opleidingen (aura- en chakrahealing, psychosynthese, opleiding Merkivah en de Healing Arts-opleiding) heb ik ook in mijn werk een overstap kunnen maken naar de holistische energetische benadering. In 2006  resulteerde dit in mijn praktijk LichtverLicht.

In 2005 ontdekte ik mijn Hoogsensitiviteit; voor mij ‘the missing link’ die het plaatje kompleet maakt. Rekening houdend met mijn gevoeligheid  ben ik mijn leven anders gaan inrichten.
Leven in balans blijft een aandachtspunt, maar mijn gevoeligheid kan ik nu wel veel meer vóór me laten werken; en zeker in mijn werk is dit natuurlijk een prachtige kwaliteit. Mijn sensitiviteit is mijn kracht geworden.

Vervolgens doet Mindfulness haar intrede. Mede door mijn sensitiviteit is mijn aandacht nogal verdeeld, mijn geest wordt veelvuldig afgeleid door gedachten en emoties en ik kan er helemaal in gaan zitten (identificeren). Mindfulness heeft me geleerd om met aandacht aanwezig te zijn in dit moment en  mij niet meer te verliezen in de dingen die in of om me heen gebeuren.  Het geeft rust in het hoofd en in het lichaam.

Alle ervaringen kleuren mij; mijn orthopedagogische achtergrond en de opleidingen in de Gestalttherapie, de Psycho-synthese de Kunstzinnige therapie en het energetisch werk. En deze kleurschakeringen vind je terug in mijn werkwijze, zowel in de individuele sessies als in het aanbod van de cursussen en workshops.


92240 bezoekers (160437 hits) sinds 18-1-2010