Visie

Visie

Ziekte in de vorm van lichamelijke en emotionele klachten, is een signaal van de ziel dat iets ín jou niet in balans is. Deze klachten vormen een uitnodiging om jezelf op een dieper nivo te ontmoeten en tot meer bewustzijn te komen. Klachten verwijzen altijd naar geblokkeerde energie. Belangrijk is om zowel op persoonlijkheidsnivo, zielsnivo als op spiritueel nivo te kijken naar de blokkades die veroorzaakt zijn door onverwerkte ervaringen (pijnplekken). Door bewust kontakt te maken met de pijnplekken in je lichaam ga  je de signalen van je ziel steeds beter begrijpen.  Dit leidt tot heling en groei. De kern van heling ligt in je hart, in de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de ander. Holistische zienswijze

De holistische geneeswijze behandelt de mens als geheel. Niet de ziekte wordt behandeld maar de zieke mens. Er wordt een sterke nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid binnen het genezingsproces .
Ziekte, in de vorm van lichamelijke of psychische klachten, wordt gezien als een signaal van de ziel dat er iets ín jou niet in balans is en dat aandacht behoeft. Klachten zijn altijd een uitnodiging van de ziel om tot bewustzijn en groei te komen. Vaak vragen ze een koerswijziging van je in het leven. Om de signalen van de ziel te kunnen begrijpen  moeten we gaan luisteren naar ons lichaam; zij is hierin onze wegwijzer.


Lichaamsbewustzijn
Zoals gezegd, als wij niet in balans zijn geeft de ziel allerlei signalen af in de vorm van lichamelijke, emotionele of psychische klachten. Deze klachten geven aan dat we de diepere verbinding met onszelf zijn kwijtgeraakt; iets ín ons heeft aandacht nodig. Klachten verwijzen altijd naar onverwerkte ervaringen (pijn) in ons leven (of vorige levens) die we hebben verdrongen naar het onderbewustzijn. We komen ze als blokkades tegen in ons lichaam; het zijn de plekken waar de energie niet meer vrijelijk stroomt en ze voelen donker en koud aan. De blokkades kunnen zich vertalen in lichamelijke klachten als koude handen en voeten, spanning in nek en schouders, hoofdpijn, rugpijn, moeheid etc. Het kan ook tot uiting komen in psychische klachten zoals angsten, onzekerheid, gevoelens van miskenning, stemmingswisselingen, depressiviteit etc.
In deze klachten laat de ziel dus van zich horen middels de taal van het lichaam. Om de signalen te begrijpen zullen we in contact moeten gaan mét ons lichaam door weer volledig aanwezig te zijn met onze aandacht op die plekken waar we de energie hebben teruggetrokken, de pijnplekken. Hierdoor kan de blokkade in beweging worden gebracht en de informatie (oude pijn en angsten) vrijkomen die hierin werd vastgehouden.


Hartsbewustzijn
In dit proces van bewustwording gaan we herkennen hoe we telkens weer uit ons hart zijn gegaan. Uit angst om opnieuw gekwetst te worden laten we ons-Zelf in de steek en blijven we niet meer trouw aan wat we diep van binnen voelen in ons hart. Door alle gevoelens en overtuigingen die we tegenkomen in de pijnplek  onvoorwaardelijk en liefdevol toe te laten (overgave), kunnen we ons hart weer openen. De pijn verzacht en we kunnen met meer mildheid naar onszelf kijken. Uiteindelijk kan de pijnplek oplossen en komen we weer in contact met onze oorspronkelijke gevoeligheid, met onze ziel.


Leven vanuit een open hart betekent dus dat we steeds meer gaan leven vanuit ons gevoel en intuïtie waarbij we afgestemd zijn op ons diepste Zijn. Dan komen we weer in verbinding met onze oorspronkelijke kracht: we weten wie we zijn en wat we willen. We durven ons pad te volgen.
88820 bezoekers (155519 hits) sinds 18-1-2010